Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

Seo Link Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Bilim ve Teknoloji

Seo için en önemli unsurlardan biri link yapısı seçimidir. Olası her durumda link değişikliğine gidilirse siteniz Google tarafından olumsuz yönde değerlenecek ve puan alacaktır. Bu da sitenin sıralamasını olumsuz yönde etkiler.

Öncelikle cevaplamamız gereken bazı sorularımız var…

1:SEO’ya uygun link yapısı nasıldır?

Genelde akıllara gelen; .html uzantılı link yapıları gelir. Bu tanımlama aslında doğru bir tanımlamadır fakat eksik bir tanımlamadır. SEO’ya uygun link yapıları id, kategori, htm gibi farklı şekillerde sıralanabilmektedir.

2.Seçtiğimiz URL Yapısının SEO’ya Etkisi Nasıl Olur?

A) Tıklanma oranı: Arama sonuçlarını etkileyen en temel faktörlerden birisi tıklanma oranlarıdır. Yani sayfanız ne kadar çok tık alırsa Google sıralamasında o kadar yukarılarda gözükür. Google’a ulaşmak istediğimiz kelimeleri yazdık ve karşımıza değişik değişik, hiçbir anlam belirtmeyen kelimelerden oluşan bir URL yapısı bizleri karşıladı.

Şimdi buradaki en önemli soru siz bu siteye giriş yapar mısınız? İstatistiklere göre büyük çoğunluk giriş yapmamaktadır, bu tarz siteleri özensiz veya zararlı site olarak algılamaktadırlar. Bu durumda otomatik olarak sıralamanızı düşürecektir.

B) Anahtar kelime: Anahtar kelime kullanımının SEO üzerindeki etkisini anlatmakla bitiremeyiz.

 Bir örnek vermek gerekirse internet tarayıcımıza ‘İstanbul araba kiralama ‘yazarsak 880.000 araması var fakat araba kiralama diye aratırsak 1.600.000 araması var. Yani burada kullandığımız bir odaklı kelime yazmamız neredeyse yarı yarıya fark etti.

3.SEO’ya Uygun Link Oluştururken Hangi Kriterlere Dikkat Edilmelidir?

-Toplam link uzunluğu 70 karakteri aşmamalıdır.

-Maximum 2 adet alt klasör oluşturun daha fazla oluşturmamaya gayret edin. (siteadin.com/files1/files2/ccc.htm gibi)

-Link hazırlarken kelimelerin arasına tire(-) işareti koymaya özen göstermeliyiz.

 -Hedefimizdeki anahtar kelimemizi link içerisinde mutlaka geçirmeliyiz.

-Linkte bulunan fazlaca ve gereksiz kalabalık yaratan kelimeleri çıkartın ve en önemlisi ana odaklandığımız kelimeyi koymamız gerekmektedir.

-Bu çok ama çok önemli bir madde. Linkimizin içinde Türkçe harfleri kesinlikle barınmaması gerekmektedir. Mesela Ş,Ç,Ü gibi harfleri kullanmamaya özen gösterin.

Link yapısını bu kriterlere uygun yaptığınız takdirde, Google robotları tarafından oldukça iyi puan alacaksınızdır.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.