Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

Bursa’nın kültür mirası gençlere emanet

Bursa

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşıyan çalışmalarına okullarda gerçekleştirilen seminerlerle devam ediyor.Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) ekibinin yaklaşık 7 yıldır çalıştığı ‘Somut...

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını geleceğe taşıyan çalışmalarına okullarda gerçekleştirilen seminerlerle devam ediyor.

Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) ekibinin yaklaşık 7 yıldır çalıştığı ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi kapsamında elde ettiği veriler, Bursa Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı’na bağlı Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) tarafından düzenlenen ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ projesi kapsamında Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen seminere, Alan Araştırmaları Yürütücüsü Cengiz Bütün, Muhammet Mustafa Şahin, Cemil Menteşe, Bursa Osmangazi Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ümit Sadık Kurşun ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşmacılar tarafından Bursa’nın köyleri, Bursa köylerinde çocuk oyunları ile gelenek ve görenekler, Bursa köylerinde sofra ve yemek kültürü gibi konular hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı. Bursa ve Uludağ’ın eski adı, Bursa ilçe ve köy sayıları öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Seminerde konuşan Alan Araştırmaları Yürütücüsü Cengiz Bütün, Bursa’nın yemek kültürünü kitaplaştırarak kayıt altına aldıklarını belirtti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bütün, “Bu kültürü sunmak sanattır. Siz bu çalışmayı bu kültürü sanatla buluşturabilirsiniz. Bizim ‘Somut Olmayan Kültürel Miras’ adı altında köylerde yaptığımız çalışmayı takip edin. İlginiz olursa bize katılabilirsiniz de... Siz de bu yayınlarda çalışmalar yaparak bir sonraki kuşaklara kalıcı eser bırakabilirsiz’’ dedi.

Seminerde konuşan Bursa Araştırmaları Merkezi ekibinden Muhammet Mustafa Şahin ise insan ırkının yerleşik hayata geçtiği ilk tarım faaliyetlerinin ve organizasyonların başladığı alanlarla ilgili bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından köy yaşantılarının anlatıldığı ve öğrencilerin sorularının yanıtlandığı seminerin sonunda Bursa Araştırmaları Merkezi (BAM) hazırladığı köy kitaplarından okul kütüphanesine hediye etti.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.