Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

Hayvan Sahiplenirken Neler Gerekiyor? (Resmi İşlem ve Belgeler)

Gündem

Bir hayvan sahiplenmek ve onun bakımını üstlenmek oldukça büyük ve sorumluluk gerektiren bir karardır. Özellikle kedi veya köpek sahiplenmek istiyorsanız detaylı olarak düşünmeniz gerekmektedir.

Bir hayvan sahiplenmek ve onun bakımını üstlenmek oldukça büyük ve sorumluluk gerektiren bir karardır. Özellikle kedi veya köpek sahiplenmek istiyorsanız detaylı olarak düşünmeniz gerekmektedir. Çünkü hayvan sahiplenmek hem maddi olarak hem de manevi olarak bazı şartları yerine getirmenizi gerektirmektedir.

Ona sıcak bir yuva vermek istiyorsanız, uzun yıllar sizinle yaşayacağını bilmeli, buna kendinizi hazır hissetmelisiniz. Tüm bunları düşünüp hayvan sahiplenmeye karar verdiyseniz kişisel blog araştırmalarına göre bir takım prosedürleri yerine getirmeniz gerekmektedir.

Hangi Belgelere İhtiyaç Var?

Öncelikle hayvan sahiplenmek için kişisel blog olarak yaptığım araştırmalara göre 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmekte. Sahiplenmek isteyen kişinin sabit bir ikamet adresi bulunmalarıdır. Nüfus müdürlüğünden veya muhtarlıktan alınmış, onaylı bir ikametgâh belgesi gerekmektedir.

Eğer oturduğunuz ev bir apartman dairesi ise, sizlerden apartman sakinlerinin evde hayvan bulundurmanızı onayladığını belirten yazılı bir belge istenebilir. Eğer işyerinde bakmak için sahiplenecekseniz, vergi levhası istenebilir. Ayrıca üzerinize kayıtlı su, elektrik, doğalgaz faturalarından birini yanınızda götürmelisiniz. Nüfus cüzdanınız da yanınızda olmalıdır.

Kişisel blog olarak bazı barınakların ve petlerin hayvanın yaşayacağı yeri de görmek isteyebileceğini düşünüyorum. Bu yüzden evin içinde besleyecekseniz evin fotoğrafını, bahçe gibi bir yerde besleyecekseniz ise oranın fotoğrafını yanınızda götürmekte fayda var. Köpek sahiplenecekseniz yanınızda bir tasma ve zincir, kedi sahiplenecekseniz ise kafes götürmeniz gerekir.

Bir barınaktan sahiplenecekseniz, barınaktaki diğer hayvanlar için sizlerden bir miktar yardım istenebilir. Bu yardım maddi olabileceği gibi mama veya sağlık malzemesi şeklinde de istenebilir. Bu durum sahipleneceğiniz belediyenin kendi belirlediği şartlara göre değişkenlik göstermektedir.

Sahiplenilen Hayvan Geri Bırakılabilir mi?

Herhangi bir sebeple hayvana bakamayacaksanız, hayvanın sağlık karnesi ile birlikte barınağa bırakmanız mümkün. Ancak kişisel blog olarak sahiplendiğiniz hayvanları tekrar barınağa götürmek yerine, ona başka bir yuva bulmanızı öneriyorum.

 

 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.