Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

Konuk, Gençler bu ülkenin kaderinde rol oynamalı

Gündem

Karaman - 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında Karaman’ın Ayrancı İlçesinde vatandaşlara hitap eden TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin her alanda atılım yapacağını söyledi.

Karaman - 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması çalışmaları kapsamında Karaman’ın Ayrancı İlçesinde vatandaşlara hitap eden TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin her alanda atılım yapacağını söyledi.

Ayrancı İlçesinde Konuk’a MHP’li Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’da eşlik etti. Ayrancı İlçesini ziyaretinden sonra Karaman Merkezde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Recep Konuk, Karaman Kent Konseyi Spor ve Gençlik Meclisi üyeleriyle de bir araya gelerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliğini anlattı. Konuk, “Türkiye’nin çok dinamik bir parlamentoya sahip olması gerekiyor. Gençler, bu ülkenin kaderinde rol oynamalı” dedi

DÜN MECLİSTE BUGÜN SAHADA BİRLİKTEYİZ.

BU BİRLİKTELİĞİ ÜLKE GENELİNE YAYMAK İSTİYORUZ

Anayasa değişikliğine yönelik halk oylaması çalışmalarını sürdüren AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Ayrancı ilçesinde düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda Recep Konuk’a, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer’in yanı sıra MHP’li Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’da eşlik etti. Konuşmasına Ayrancı İlçesine yapılan yatırımlar ve devam eden projeleri anlatarak başlayan Konuk, iktidar partisi olarak vatandaşa sunulan hizmetlerde herhangi bir parti ayrımı yapmadan çalıştıklarını ifade ederek diğer belediyelere ne destek verildiyse Belediye Başkanı farklı partiden olmasına rağmen Ayrancı Belediye’sine de aynı desteği verdiklerini belirtti. Recep Konuk, “Anayasa değişikliğinin gerek Meclise sunulmasında gerekse de Genel Kurul görüşmelerinde ortak hareket ettiğimiz ve önemli katkıları olan MHP ile Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında nasıl birlikte çalışmışsak, bugün bu birlikteliği halk oylaması çalışmaları kapsamında sahada MHP’li Belediye Başkanımızla birlikte sürdürüyoruz. İşte bizim yapmak istediğimiz de tam da budur. Hangi görüşten olursa olsun ülkemiz adına birliktelik oluşturmak. Yeni Anayasa ile ülkemiz her alanda atılım yapacak. Yeter ki bu birlikteliği tüm bireyler arasında oluşturalım ve ülkemizin geleceği için bozmayalım. Görüyorum ki Ayrancı İlçemiz halk oylamasına ilişkin kararını çoktan vermiş. ‘EVET’ ile Ayrancı geleceğine sahip çıkıyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI HEM YETKİLİ HEM DE SORUMLU OLACAK

Halk oylamasıyla ilgili konuşan ve Anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Cumhurbaşkanının mevcut sistemde vatana ihanet dışında yargılanamadığını, denetlenemediğini ve soruşturulamadığını hatırlatarak yeni sistemde denetim ve cezai sorumluluğun geleceğini, Cumhurbaşkanın hem yetkili hem de sorumlu olacağını, herhangi bir suç işlediği iddiasıyla hakkında soruşturma açılabileceğini” söyledi. Soruşturma önergesinin kabulü için 301 vekilin desteğinin yeterli olacağını ifade eden Recep Konuk, “soruşturma açılan Cumhurbaşkanının erken seçim kararı alamayacağını, tüm iş ve işlemlerinin yargı denetimine tabi tutulacağını, görevi, yetkileri ve eylemleri bakımından Meclisin soruşturmasına tabi olacağını” söyledi.

AVRUPA BİRLİĞİNDE PARLAMENTER BAŞINA DÜŞEN NÜFUS 53 BİN 764

TÜRKİYE’DE İSE 143 BİN 166’DIR

Ayrancı ilçesini ziyaretinin ardından Karaman Merkezde çalışmalarına devam eden AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Semerciler Sokak’ta esnaflarla bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması ile ilgili Anayasa değişikliğine ilişkin konuşan Recep Konuk, AB üyesi ülkelerdeki parlamenter sayısı ve parlamenter başına düşen nüfus hakkında da bilgiler vererek Türkiye’nin durumunu karşılaştırdı. Konuk, “Almanya’da 667 parlamenter var, parlamenter başına düşen nüfus 123 bin 181,  Fransa’daki toplam parlamenter sayısı 925 iken parlamenter başına düşen nüfus 72 bin 67, İspanya’da 616 parlamentere karşılık 75 bin 387 parlamenter başına düşen nüfus var. İtalya’da da parlamenter sayısı 952, parlamenter başına düşen nüfus 63 bin 724, Avrupa Birliğinde ortalama parlamenter sayısı 339, parlamenter başına düşen nüfus 53 bin 764. Biz de ise şu anda 550 milletvekili var, parlamenter başına düşen nüfusa baktığımızda ise 143 bin 166’dır. Bu rakamlar da çok net göstermektedir ki 600 milletvekili Türkiye için çok değildir. Kaldı ki Parlamentoda 50 milletvekilinin artması Karaman’ın milletvekili sayısının bir kişi daha artarak iki olan milletvekili sayısının üçe yükselmesi demektir bu da bizim açımızdan itiraz edilecek bir durum olarak da görülmemektedir. Milletvekili sayısının artması bizlere de hemşerilerimize daha fazla hizmet etme şansı verecektir” dedi.

GENÇLER, ÜLKENİN KADERİNDE ROL OYNAMALI

Daha sonra Karaman Kent Konseyi tarafından organize edilen programda Spor ve Gençlik Meclis üyeleriyle bir araya gelen Recep Konuk, Kent Konseyinin farklı görüşten birçok kişiyi bir araya getirdiğine dikkat çekerek bu birlikteliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ve hangi görüşten olursa olsun Karaman ortak paydasında buluşan bu kişilerin şehre önemli katkılar sağladığını belirtti. Katılımcıları da dinleyen Konuk, burada da anayasa değişikliği halk oylamasını anlattı. Seçilme yaşının 18’e indirilmesi konusuna değinen Recep Konuk, “190 ülkenin incelendiği bir araştırmaya göre, birinci meclislere üye seçilmek için asgari yaş koşulu 62 ülkede 21, 51 ülkede 18, Türkiye'nin de dâhil olduğu 59 ülkede ise 25. Avrupa Birliği ülkelerinin yüzde 73'ünde ise milletvekili seçilme yaşı 18. Araştırmaya göre seçilme yaşı 18 olan 51 ülkeden bazıları şunlar: Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İsveç, İzlanda, Kanada, Moldova, Norveç, Avustralya, Danimarka, Fransa, İspanya, İsviçre, Makedonya ve Portekiz. Gördüğünüz gibi geri kalmış değil, bugün ileri olarak ifade edilen ülkeler gençlerine 18 yaşında seçilme hakkı tanıyor. Türkiye’nin çok dinamik bir parlamentoya sahip olması gerekiyor. Gençler, bu ülkenin kaderinde rol oynamalı. 21 yaşında İstanbul’u fetheden Fatih’in torunları bugün ülke yönetiminde neden söz sahibi olmasın” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (1)

karamanlı 8 Yıl Önce

gençlere güveniyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.