Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, detoks, gripten korunmak, romatizma ağrıları, mide bulantısı, ödem atmaya yardımcı ve bunlar gibi sayabileceğimiz çokça şikâyete bitki çayları ile çözüm aranmaktadır.
Kilo vermek için bitki çaylarının birçok çeşidi denenmekle birlikte sadece bitki çayı içilerek kilo vermeyi beklemek boş bir bekleyiş olmaktan öteye gitmeyecektir. Diyetisyene danışılarak yapılan bir kilo verme çalışmalarının yanında ekstra olarak bitki çaylarının kullanılması işe yarar bir sonuç vermesi daha olasıdır. Başlıca bakacağımız bitki çayları ve bunların yararları aşağıda ki gibi sıralayabilir.
1. Yeşil Çay
Kilo verme denilince ilk akla gelen bitki çayı yeşil çay olduğu aşikârdır. Yeşil Çayın metabolizmayı hızlandırıcı etkisi kilo vermek için birebirdir. Yeşil Çayın kilo vermeye yardımcı olması için yemekten yarım saat önce içilmesi gerekmektedir. Daha fazla işe yarayabilmesi için çörekotu ile birlikte içilmesi önerilir. Ayrıca Yeşil Çay şekersiz olarak tüketilmesinde fayda vardır. Kilo vermenin yanında yeşil çayın bir sürü faydasını da sıralamak mümkündür.
2. Elma Çayı
Kilo vermeye yardımcı olan meyvelerden elma, özellikle ki yeşil elma, yemek sonrasında midenin rahatlamasına yardımcı, kalori yakmaya yardımcı ve kas kütlelerinin artmasına yardımcı olmaktadır. Elma Çayına tarif için ise, yediğiniz elmaların kabuklarını yıkadıktan sonra kaynamaya bırakabilirsiniz. 5-6 dakika kaynamış olan kabukları süzerek ihtiyacınız kadar suyu istek üzerine limon sıkarak içebilirsiniz.
3. Rezene Çayı
Midenizi rahatlatacak olan bir başka bitki çayı ise, rezene çayıdır. Rezene Çayının kullanılmasında yemekten yarım saat sonra olması gerektiği söylenir. Mide kasılmalarına iyi gelmekte olan rezene çayı, sindirimi düzenlemesi ile bilinmektedir.
4. Papatya Çayı
Yüz yıllardır uyku bozukluğunun tedavisi için kullanılan papatya çayının bağırsakları güçlendirdiği ve sindirime yardımcı olduğu söylenmektedir. Bitki Çayları İle Nasıl Kilo Verilir sorusuna cevap verebileceğimiz diğer bitki çaylarını melisa çayı, nane çayı, böğürtlen dikeni çayı vs. şeklinde sayılabilir.