Noro virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisi; Ciddi bir salgına neden olan RNA tipte bir virüs olan Noro virüsü, akut ishal etkenli olup, antibiyotiklere karşı etkisiz bir virüstür.
Noro virüsü nedir? Belirtileri ve tedavisi diye düşünenlerin korkulu bir virüs beklentisi oluyor fakat noro virüsü sanıldığı kadar tehlikeli bir virüs değildir. Hastaya birkaç gün kendini kötü hissettiren bir virüs olup, özellikle bağışıklık sistemi düşük kişilerle, çocuklarda iyileşme süresinde hastane de kontrol altına alınmaktadır. Su isteksizliği yaşayan hastalara hastanelerde ek tedavi yapılarak hastalık süresinin uzamaması için gerekli bakımları yapılır.
Virüsün belli başlı belirtileri arasında kusma, ishal gelmektedir. Hastada aniden çıkan ishal ve karın ağrısı, Hastaya rahatsızlık vererek birkaç gün yatak istirahatine mecbur eder. Hastaya eşlik eden baş ağrısı, çok fazla yüksek olmayan ateş, titreme, kas ağrıları ve halsizlik de virüsün etkilerindendir.
Özellikle çocuklarda daha sık rastlanan virüsle, çocuklar yetişkinlere kıyasla biraz daha zor atlatabilmekte ve hastane gözetiminde tutulabilmektedir. Çocuklara dahil olarak yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıf olanlarda daha sık noro virüsü rastlanmaktadır.
Virüs teşhisi konulduğu an, bazı tedbirler alarak hastalığı daha kolay ve sağlıklı bir şekilde atlatılabilir. Bu tedbirler arasında, bol sıvı tüketmek, hasta sıvı tüketimini reddederse damar yoluyla hastane gözetiminde tedaviye alınmalıdır. Bu hastalığın bir tedavisi olmayarak, antibiyotiklere karşı etkisiz bir virüstür.
Bu virüse yakalanmamak için, ellerinizi sıklıkla yıkamalı, meyve ve sebzeler iyi bir şekilde yıkandıktan sonra tüketilmelidir. Sularda problem var ise kaynatarak içilmesi ve virüs bulaşan kişinin yemek yaparak virüsün yemeklere aktarılması önlenmelidir.