Ulusal Manşet - Türkiye'den Haberiniz Olsun

Kurutulmuş Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır?

Yemek Tarifleri

Öncelikle yazın bulabildiğiniz en organik fasulyeleri, yıkayıp ayıklayıp, doğrayıp, temiz bir bez üzerinde güneş altında, bir kaç gün boyunca güneşte kurutup, kışa hazırlık yapmış olmanız gerek.

Gerekli Malzemeler

1 Adet orta büyüklükte soğan

2 veya 3 adet domates

1çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ da kullanabilirsiniz)

2-3 diş sarımsak

 1 yemek kaşığı domates salçası

1 kg. Kadar kurutulmuş fasulye

Kurutulmuş Fasulye Yemeği Nasıl Yapılır

Yapılışı

Öncelikle yazın bulabildiğiniz en organik fasulyeleri, yıkayıp ayıklayıp, doğrayıp, temiz bir bez üzerinde güneş altında, bir kaç gün boyunca güneşte kurutup, kışa hazırlık yapmış olmanız gerek. Hazır kurutulmuşuna hiç rastlamadım bu güne kadar. İşe fasulyeleri 2 veya 3 saat önceden sıcak suya koymakla başlayın. Diğer yandan 1 adet büyük boy soğanı orta irilikte (tercihen yayvan) tencerenize doğrayın. İsteğinize göre sıvıyağ veya zeytinyağıyla kavurun. Ben her zaman zeytinyağı tercih ederim.

Çünkü en sağlıklısı hakiki zeytinyağı. Bu arada (eğer yazın o nefis köy domateslerinden bulup domates konservenizi yapmadıysanız ) iki veya üç adet domatesi kabuklarını soyarak ayrı bir kaba doğrayın. 3 diş sarımsağı da ince ince domatesin üzerine kıyın. Hatta eğer biber seven biriyseniz taze biber de doğrayabilirsiniz. Soğan kavrulunca suyunu süzdüğünüz fasulyeleri de ekleyip 3 dakika kadar kavurun. Bir çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişirin. Fasulyeler pişince domatesi biber ve sarımsağı da ekleyip tuzunu atın. Arzuya göre bu sırada domates salçası da eklenebilir. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirip altını kapatın. Tencerenin kapağını açmadan 10 dakika kadar dinlendirin.

Ve kurutulmuş fasulye yemeğiniz hazır.Püf noktası bir bilgi olarak, yemeklere tuzu en son atarsanız pişme süresini kısaltmış olursunuz. Ayrıca, etli sevenlere not; eğer etli yapmak istiyorsanız, serçe başı doğranmış kırmızı kuzu etini, soğan kavrulduktan sonra ekleyip yukarıdaki sıralamayı uygulayabilirsiniz. Fakat etli yapacaksanız zeytinyağı yerine sıvıyağ tavsiye ederim. Yapınca farkı anlayacağınızdan eminim. Hem yöresel, hem de ailenize sunacağınız çok sağlıklı bir lezzet. Afiyet olsun

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.