Hasan Özen
Hasan Özen
08 Aralık 2018 Cumartesi 16:02
VALİ DORUK KAMU YATIRIMLARINI YERİNDE İNCELEDİ

Vali Doruk beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ile birlikte ilk olarak Hatila Milli Park yolunda sürdürülen silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) teknolojisiyle beton yol yapım çalışmasını denetledi.
 
-Kilitli Parke Üretim Tesisinde üretime başlandı        
  
Buradaki incelemesinin ardından geçtiğimiz aylarda hizmete alınan İl Özel İdare Müdürlüğüne ait kilitli parke taşı üretim tesisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'dan detaylı bilgi aldı.
Yazıcı, Salkımlı köyü Deriner Barajı gövdesi mevkiinde kurulan ve günlük 500 metrekare kilitli parke taşı, yağmur oluğu ve bordur taşı üretecek tesisin yaklaşık 750 bin liraya mal olduğunu söyledi.
Kurumlarının vatandaş odaklı hizmet ürettiklerini belirten Yazıcı, kırsal kesimin altyapısını iyileştirmek ve daha modern bir hale getirmek amacıyla kilitli parke üretim tesisi kurduklarını ve böylece köy içi düzenlemelerin daha da modern hale getirileceği kaydetti.
 
-112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası tamamlandı
 
Vali Doruk son olarak Artvin Erzurum karayolunun 1. kilometresinde,  merkeze bağlı Salkımlı Köyünde inşaatı tamamlanan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Hizmet binasında bir süre incelemelerde bulundu.
 
Doruk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'nın da katıldığı incelemelerde, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Şenol Çiftçioğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Çiftçioğlu, Artvin Valiliği bünyesinde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek 112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının tamamlandığını belirterek, bugün itibarıyla yüzde yüz fiziki gerçekleşme sağlanan hizmet binasının önümüzdeki günlerde hizmete alınacağını söyledi.
 
-Acil telefon numaraları 112 altında toplanıyor
 
Türkiye'de farklı acil çağrı durumları için halihazırda farklı hizmet numaraları kullanıldığını anımsatan Çiftçioğlu, şunları kaydetti:
 
“Ülkemizde farklı acil çağrı durumları için (yangın, sağlık, güvenlik-asayiş) hâlihazırda farklı hizmet numaraları (110, 112, 155, 156 vb.) kullanılmaktadır. Birden fazla olan acil çağrı numaralarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi tek numara (112) altında toplanması için 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi İçişleri Bakanlığımız koordinesinde yürütülmektedir. Büyükşehir belediyesi bulunan illerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı, diğer illerde ise valilikler bünyesinde, il mülki sınırlarını kapsayacak şekilde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanlarına giren her türlü acil çağrının karşılanması, sevk ve koordine edilmesi amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlükleri kurulmuştur.” dedi.
 
-112 Acil Çağrı Numarasının Özellikleri
 
•          Ücretsiz olacak,
•          7/24 esasına göre her zaman kullanıma hazır olacak,
•          Telefonlar görüşmelere kapalı olsa dahi aramalara açık tutulacak,
•          Arayan kişinin isim-adres-konum bilgileri çağrı ile birlikte görüntülenecektir,
•          Engelliler tarafından kullanılabilmesi için gerekli teknik düzenlemeler yapılmaktadır.
•          Kişisel verilerin gizliliği ve kişisel mahremiyet koruma altına alınacak,
•          Kişisel bilgilerini vermek istemeyen abonelerin de isim-adres-konum bilgileri yer alacak,
•          Turistlerin faydalanabilmesi için özellikle turizm bölgelerinde ikinci-üçüncü dil bilen personel görevlendirilecek,
•          Kötü amaçlı aramalara cezai müeyyide uygulanacak,
•          Lüzumsuz çağrı yapan abonelerin kayıtları belli bir süre tutulacak.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol