KOP İdaresi’nin desteği, UNİKOP Üniversitelerinin iş birliği ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin organizasyonu ve ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunda ana tema ‘Endüstri 4.0’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’ olarak belirlendi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ve koordinasyonuyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından her yıl düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu 26-27 Ekim 2018 tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor.
KOP Bölgesini oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerindeki Ahi Evran Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi’nden oluşan UNİKOP’un
her yıl bir üniversite dönem başkanlığı görevini üstleniyor. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan VI. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumunda bölgenin ve dünyanın en önemli konuları arasında başı çeken ‘Endüstri 4.0’, ‘Yenilenebilir Enerji’, ‘Tarım-Kırsal Kalkınma’, ‘Savunma Sanayii’, ‘Sosyal ve Beşeri Kalkınma’ ile ‘Turizm’ konularında 200 bildiri sunulacak.
Sempozyumun Ana Teması: ‘Endüstri 4.0’ ve ‘Yenilenebilir Enerji’
Bölgesel kalkınmanın lokomotif güçlerinden olan üniversitelerin, yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleri ile değil, yenilikçilik kapasiteleri, bölgesel analiz çalışmaları ve bulundukları şehirlere yaptıkları katkılarla, bölgesel gelişme ve ulusal kalkınmanın en önemli aktörleri olduğunu belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, bu başat aktörleri bir araya getirmek için kurulan UNİKOP’un görevini layıkıyla yerine getirdiğini belirtti.
Bölge üniversiteleri arasında; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak amacıyla 2013 yılında kurulan UNİKOP’un ilk olarak 7 üniversite ile yola çıktığını bugün ise 13 kamu ve vakıf üniversitesi ile hem bölgenin sorunlarına ışık tutan hem de diğer Kalkınma İdaresi Başkanlıklarına örnek olarak gösterilen önemli bir örgütlenme haline dönüştüğünü ifade ederek; “Kurulduğu günden itibaren bölge üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan UNİKOP, her yıl bölgesel kalkınma sorunlarının masaya yatırıldığı, çözümler arandığı Bölgesel Kalkınma Sempozyumları düzenlemektedir.
Her yıl bir UNİKOP üniversitemizin dönem başkanlığında düzenlenen KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumlarının ilki 2013 yılında Konya’da, ikincisi 2014 yılında Niğde’de, üçüncüsü 2015 yılında Aksaray’da, dördüncüsü 2016 yılında Karaman’da, beşincisi 2017 yılında Konya’da gerçekleştirilmiştir.
Bu yıl, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da altıncısı gerçekleştirilecek olan sempozyumla bilim insanlarını ve sektör temsilcilerini teorik bilimsel bilginin pratiğe aktarılması hususunda buluşturarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunabilmelerine imkân sağlanması hedeflenmektedir. Yurt içinden ve dışından bilim insanlarının ve ilgili sektör temsilcilerin katılacağı sempozyumda bu yıl, bölgemizin ve dünyanın en önemli konularının başında gelen ‘Endüstri 4.0’, ‘Yenilenebilir Enerji’, ‘Tarım-Kırsal Kalkınma’, ‘Savunma Sanayii’, ‘Sosyal ve Beşeri Kalkınma’ ile ‘Turizm’ tematik alanlarında yaklaşık 200 bildiri sunulacaktır. Bu UNİKOP Dönem Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Erbakan Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamıza ve emeği geçen başta KOP İdaresi personelimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyor, sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol