Gayrimenkul yöneticileri, ev, arsa, daire vb. gibi taşınmaz malların satılmasına ve kiralanması gibi durumlara aracılık yapar. Değerleneceğini düşündüğü taşınmazlar hakkında projeler düşünür ve hayata geçirir. Elindeki gayrimenkulleri değerlendirecek yollar ve fırsatlar yaratarak satışını ya da kiralama işlemini yapar.
Bu taşınmazları müşterilerine pazarlar. Ofis çalışanlarını da denetleme yetkisi olan gayrimenkul yöneticisi, gerekli gördüğü takdirde iş akışına müdahale edebilir gerekli brifingleri verebilir. Ayrıca projeleri, raporları kısaca bütün işleri yakından takip etmelidir.
Gayrimenkul Yöneticisinin Görev Tanımları
İş yerleri farklılık gösterdikçe görev tanımları da farklılık gösterebilir. Örneğin; bir iş yerinde raporlama işlemini gayrimenkul uzmanı yapıyorken bir diğer iş yerinde raporlama işlemini yapan bir eleman bulunuyor olabilir. Dolayısıyla raporlama işi artık yeni işyerimizde görev tanımımıza girmeyecektir.
* Satışı etkileyecek pazarlama yolları geliştirmek,
* Sürekli eğitime ve öğrenmeye açık olarak, öğrendiklerimizi personele aşılayabilmek,
* Yatırım yapılacak gayrimenkulleri saptamak,
* Gerektiğinde ofis içi sorunları çözebilmek,
* Uzun vadeli şirket planlarını yapabilmek,
Buna benzer iş ve işler gayrimenkul yöneticisinin görev tanımlarına girmektedir.
Profesyonel Gayri Menkul Yöneticisi Nasıl Olunur
Her iş gören gibi yaptığımız işte profesyonel olmak isteyebiliriz. Profesyonellik için her ne kadar teorik bilgilere ihtiyaç duysak ta pratikte akıcı olmalıyız. Yani özetle teori ile pratiği harmanlamış olmamız, tecrübe sahibi olmamız gerekmektedir. Tecrübe bize profesyonellik kapısını açacak en önemli anahtardır.
Onun dışında bu alanda başarılı olabilmemiz için sosyal ilişkileri güçlü bir birey olmamız gerekmektedir. Taşınmazlarımızdan sonra bir diğer sermayemiz kelimelerimiz ve etkileme gücümüz olacaktır. Ayrıca gayrimenkul alanında başarılı olabilmek için girişimcilik özelliğimiz ön plana çıkmalı düzgün bir diksiyona sahip olmalıyız.
Böylelikle ikna kabiliyetimizi daha kolay kullanabiliriz. Ayrıca daha çok müşteriye ulaşabilmemiz için bileceğimiz herhangi fazladan her dil, müşteri portföyümüzü genişletmemizi sağlayacaktır. Son olarak müşterilerle arada ki bağı seviyesine uygun kurabiliyor olmamız gerekmektedir. Çok laubali hareketlerden ve konuşmalardan kaçınmalıyız karşımızdaki bireye saygılı bir tutum takınmalıyız.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol