Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında temeli atılan Konya Lojistik Merkezi, Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile Konya-Karaman hızlı demiryolu hattı inşaatında incelemelerde bulunurken, projelerle ilgili açıklamalar yaptı.
Bakan Arslan’a, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt eşlik etti.
“ Konya- Karaman hızlı demiryolu hattında Eylül ayında test sürüşleri başlıyor”
Çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini belirten Bakan Arslan, “Konya için önemli olan bütün bu projelerimizde işler beklediğimiz hızla ilerliyor ve inşallah hepsini kısa sürede bitirip Konya’nın, Konyalıların, devamında Karaman’ın, Karamanlıların hizmetine sunmak adına bitirmiş olacağız. İnşallah haziran ayında elektrik işini bitirip eylül ayında sinyal işini bitirmiş olup testlere başlayacağız. “ diye konuştu.
“ 2-2.5 aylık test süresinin sonunda Konya-Karaman hizmete giriyor”
Arslan ayrıca,” 2-2,5 aylık test süresinin sonunda Konya-Karaman hızlı treni hizmete girmiş olacak. Böylece Karaman’dan kalkan bir misafirimiz Konya üzerinden İstanbul’a veya Konya üzerinden Ankara’ya gidecek. Ebetteki aynı şekilde İstanbul’dan, Ankara’dan gelen misafirlerimiz de Konya üzerinden Karaman’a gidebilecek. Buradaki projenin ilerleme hızı memnuniyet verici.” olduğunu söyledi.
“Konya-Karaman arası 78 dakikadan 40 dakikaya düşecek”
Hızlı tren inşaatının tamamlanmasıyla Konya-Karaman arası mesafenin 40 dakikaya düşeceğini belirten Bakan Arslan seyahat süreleri ile ilgili şunları belirtti: “Konya-Karaman arası 78 dakika sürüyor iken 40 dakikaya düşmüş olacak. Aynı zamanda Ankara-Konya arası tabii Ankara-Sincan arasını da bitiriyoruz. Ankara-Konya arası 1,5 saat; Karaman’ı da 40 dakika düşündüğünüz zaman Ankara’dan Karaman’a 2 saat 10 dakikada varmış olacağız.”
“Güzergâhtaki istasyonların hepsi engelsiz hale getiriliyor ”
Gar ve istasyonlar inşa edilirken engelli vatandaşların unutulmadığını ve ona göre işlerin yapıldığını dile getiren Bakan Arslan, “Karaman’ın Ulukışla’ya kadar uzatılması önemliydi. Orada da inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Ulukışla-Yenice arası, yani Konya’yı Mersin’e, Adana’ya, Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya bağlayacak olan hızlı trende de özellikle Ulukışla-Yenice arasında da projeler yapıyoruz. Bu sene içerisinde o projeler biter bitmez onun da ihale süresini bitirmiş olacağız. Güzergâh üzerindeki 5 istasyon yenilendi. Konya yüksek hızlı treni, Karaman hızlı treni güzergâh üzerindeki istasyonların tamamı engelsiz hale getiriliyor. Yani engellilerimiz istasyonları engelsiz bir şekilde kullanabilecekler, yürüyen merdivenler gerek engelli asansörleri, gerek engellilerin kullanabileceği sistemlerin tamamı kurulmuş oluyor.” diyerek sözlerini sürdürdü.
“Konya Hızlı Tren Garı’nı bu sene bitireceğiz”
Bakan Arslan, projenin yüzde 30’unun bittiğini belirterek, “Yine Konya Yüksek Hızlı Tren Garı inşaat sahasındayız ki yaklaşık 29 bin 500 metrekare kapalı alanı olan bir saha ve yüzde 30’u bitmiş durumda. Proje bedeli 67 milyon lira. İnşallah bu sene içerisinde bitirip Konyalıların, Konya’ya gelecek misafirlerin hizmetine sunmuş olacağız. Dolayısıyla yüksek hızlı tren garımızı da modern bir yapıyla Konya’ya hizmet verebilir hale getireceğiz. Memnuniyetle bir şeyi daha ifade edeyim; gerek Büyükşehir Belediyemizin yaptığı raylı sistemler, metro ve gerekse bakanlık olarak bizim üstlendiğimiz raylı sistemler dahil hepsi Konya Yüksek Hızlı Tren Garı ile entegre olabilecek. Dolayısıyla Konya’ya gelen misafirlerimiz buradan indikten sonra raylı sistemle şehrin istediği her yerine gidebilecekler. Bu hem belediyeyle yaptığımız işbirliği çalışması anlamında güzel hem gelen misafirlerimizin Konya’nın her yerine raylı sistemle gidebilmeleri adına güzel bir gelişme.” dedi.
ANKARA - KARAMAN ARASI 2 SAAT OLACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,
Hasan Özen
14 Mart 2018 Çarşamba 12:25
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol