Karaman - Karaman Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Katılımın yoğun olduğu programa, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
e karaman sitemizin edindiği habere göre, AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk Karaman’da hayata geçirilen projeler, sosyal, ekonomik ve kültürel alandaki gelişmeler ve devam eden yatırımlar ile referandum sürecine ilişkin yaptığı konuşmasına salonda bulunan kadınların Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Kadınlar gününün 8 Mart ile sınırlı olmadığını belirten Recep Konuk, “Biz inancımız gereği cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanırız. Kadınlarımıza da bu inançla değer veririz.” dedi.
“KARAMAN VE ANADOLU’YU ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRMELİYİZ”
Konuşmasında ekonomik gelişim sürecinin ve kalkınmanın nasıl olması gerektiğini anlatan Recep Konuk, “Geçtiğimiz günlerde KOP İdaresi Başkanlığımız bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayın konusu bölgemizi Mersin Limanı ile buluşturacak bir sanayi ve ticaret koridoru oluşturulmasıydı. Çalıştayın amacı; Karaman’ı, Konya’yı bütünüyle Anadolu’yu bir üretim üssü haline getirip burada üretileceklerin pazarlara kolay, süratli, zahmetsiz ve daha az masrafla çıkmasını sağlamaktı. Karaman ve Konya’nın ülkemiz ihracatındaki %2,4’lük payını katlayarak nasıl arttırabiliriz diye siyaset bürokrasi ve iş dünyası bir araya geldi. Bu çalışmaları, bu gayretleri Karaman olarak biz çok önce başlattık. Serbest Bölge Projesi bunun içindi. Lojistik Merkezi bunun içindi. Marka Kooperatifçiliği ve Elmacılık Çalıştayı bunun içindi” dedi.
“KALKINMANIN ROTASINI BELİRLEDİK”
Karaman’da daha fazla üretim, daha fazla ihracat, daha fazla kalkınma için çok iş yaptıklarını, çok mesafe aldıklarını ifade eden Recep Konuk, başta ulaştırma projeleri olmak üzere, çok sayıda proje ile bugün konuşulmaya başlanan sanayi ve ticaret koridorunun rotasının zaten fiilen çizildiğini söyledi. Konuk şöyle konuştu; “Hatta çizmekle de kalmadılar inşa ettiler. Bundan sonrası için yapılacak iş, koridorun parçalarını birleştirip vidalarını sıkmak, yeni parçalarla da sanayi ve üretimle bunu bir birine eklemek, Birbirine eklenenlerin üzerine yenilerini eklemek. Yeni üretim alanları oluşturup bu ağa dâhil etmektir. Karaman üreten bir il, üretken bir il. Karaman bugün ürettiği kadarıyla yetinen değil daha çok üretmek isteyen bir il. Üretmek istiyoruz, Karaman’ın işini ve ticaretini büyütmek istiyoruz. Sadece istemek yeter mi? Yetmez. Ne yapmak gerekiyor? Birincisi, üretim için gerekli altyapıyı hazırlamak, üretim kabiliyetlerini geliştirmek, nitelikli işgücünü Karaman’da tutacak şekilde şehrimizin imkânlarını genişletmek, geliştirmek gerekiyor. Biz de 14 yıldır bunları yapıyoruz. Sulama yatırımları, göletler, sanayi altyapısını iyileştirmeye yönelik yatırımlar, Karaman’ı dört bir tarafa bağlayan yollar, devam eden hızlı tren ve havaalanı projeleri, Lojistik Merkezi, serbest bölge projesi, marka kooperatifçiliği, üniversite, şehir üst yapısına yapılan yatırımlar, konut projeleri, sosyal donatılar, spor tesisleri, parklar, yeşil alanların arttırılması gibi yatırımların tek amacı Karaman’ın daha çok üretmesi, Karaman’ın üretimine katkı verenlerin Karaman’ı mesken tutması için yapılan yatırımlardır.”
“KARAMAN’I DIŞ PAZAR İLE BULUŞTURMALIYIZ”
Karaman’ın daha çok üretmesi için yapılan yatırımları daha anlamlı kılacak olanın iç ve dış pazarı Karaman için yakın etmek olduğunu ifade eden Başkan Recep Konuk, Karaman’ın dış pazar ile buluşturulması gerektiğini ifade etti. Konuk; “Bunu nasıl yapacaksınız? Pazarlara ulaşmanın üç tane yolu var; kara, hava, deniz. Karadan ulaşmanın da iki tane yolu var; biri ray biri asfalt. Karaman pazarlara daha kolay ulaşacağı asfaltı büyük oranda döktü, daha ucuz ulaşacağı rayları da uç uca eklemeye başladı. Bu raylar Karaman’ı pazarlara daha da ucuz maliyetle taşıyacak denizlere ulaşacak ve Karaman inşallah üretimini ve ticaretini daha da büyütmek için yelkenlerini şişirecek. Hava yolu ise Karaman’ın iç ve dış pazarlarla diyaloğunu işbirliğini güçlendirecek. Bunlar sanayi ve ticaret koridorunun merkezindeki Karaman için yapılanlar. Biz bir koridor daha istiyoruz ve onun için de çalışıyoruz. Karaman bir başkent, Karaman kadim bir şehir, Karaman bir kültür havzası, Tarih hazinesi... Karaman Akdeniz ile İç Anadolu arasında geçiş ikliminde yer alan ender bir coğrafya. Karaman tabiatın bahşettiği her güzelliğe sahip… Bozkırın huzuruna, dinginliğine de, Akdeniz’in çeşitliliği ve dinamizmine de. Yani hem tabiatın canlılığı bu şehirde var, hem de bu şehir tarihin hatıraları ile dolu ve tarih kokuyor. O nedenle biz ikinci bir koridoru da istiyoruz. Antalya, Karaman, Konya oradan Kapadokya ve Kayseri’ye yani sahilden Anadolu’nun hazinelerine ulaşacak bir Turizm Koridoru’nu da istiyoruz. İstemekle de kalmıyor, o koridorun oluşması için kendi payımıza düşeni Belediyemiz ve Sayın Valimiz ile birlikte yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“KARAMAN VE ANADOLU ALTERNATİF DEĞİL ASILDIR”
Zaman zaman Konya ve Karaman’da Marmara’nın yükünü hafifletecek projeler geliştirmek gerektiği yolundaki açıklamalara da değinen Konuk, Karaman ve Konya’nın Marmara’nın yapamadığını yapacak bir işlevi olması gerektiğini söyledi. Konya ve Karaman için yeni bir vizyon sunan Başkan Recep Konuk, bu konuda yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı; “Şimdilerde deniliyor ki, sanayileşme ve ticarette Karaman ve Konya Marmara’nın alternatifi olabilir, Marmara’nın yükünü hafifletebilir. Ben bu tanımlama veya cümleyi isabetli bulmuyorum. Bizim misyonumuz Marmara’nın yükünü hafifletmek değil ve olmamalı. Bizim misyonumuz Anadolu’nun özellikle de Karaman’ın potansiyelini Karamanlılar ve milletimiz için zenginliğe dönüştürmek olmalı. Vizyonumuz Marmara’da olmayanlar, üzerine kurulmalı ve bu bölgeyi en azından potansiyelimizin yüksek olduğu gıda sektöründe merkez konumuna, üretim üssü konumuna taşımak olmalı. Yani parola cümlemiz ‘Marmara’nın yapamadığını yapmak’ olmalı. Bölge olarak hedefimiz ileri işlenmiş gıda ihracatında liderlik koltuğuna oturmak olmalı.
O nedenle ben diyorum ki, Karaman, Konya bütünüyle Anadolu alternatif değil asıldır. Sanayide yük alan değil sanayisiyle yükselen bölgedir. İnşallah bu hedefimize de siyasetçisi, bürokratı, işvereni, işçisi, çiftçisi ve tüccarı ile el ele vererek ve takım ruhu ile gayret göstererek kısa sürede ulaşacağız. Bundan bu kadar emin olmamın bir sebebi var. Burada herkes Karaman sevdalısı, burada herkes vatan sevdalısı… Burada herkes ben demek yerine biz deme erdemine sahip, siyasetçisi, bürokratı, sanayicisi, tüccarı, işçisi, çiftçisi ile hepimizin ortak paydası Karaman ve hepimizin gaye birliği ettiği husus müreffeh, zengin bir Karaman.
Hepimizin ortak temennisi bu milleti zengin kaynakların fukara bekçiliğinden kurtarmaktır. Biz şunu biliyoruz, Karaman büyürse Türkiye büyür. Karamanlının refahı artarsa Türkiye’nin gücü artar. Karaman’ın ticareti artarsa, Türkiye’nin ekonomisi daha hızlı adımlarla büyür. Yani zengin Karaman Güçlü Vatandır.”
“BU MİLLET 16 NİSAN’DA ARI KOVANINA ÇOMAK SOKANLARIN ÇOMAĞINI KIRACAK”
Referandum süreciyle ve çalışmalarıyla ilgili de konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk Almanya’nın verdiği skandal karara da tepki göstererek, ‘’Almanya’yı son günlerde görüyor musunuz? Biz Almanya’da konuşacağız diyoruz, siz konuşamazsınız diyorlar. Bizim iki tane bakanımızın konuşması var, salonlar tutulmuş, Almanya iptal etti. Açıklaması ise biz iptal etmedik, oradaki belediye iptal etti. Salon dardı, otopark yoktu diye iptal ettik diyordu Almanya, işte bugün de Hollanda iptal etti. Demek ki beraber çalışıyorlar. Demek ki birlikte hareket ediyorlar. Onlar da Türkiye’de hayır çıksın diye uğraşıyorlar. Onların da ekmeğine taş koyacağımızı biliyorlar. Onların bizimle olan sömürüsünü bu ülke tarafından durdurulacağını biliyorlar. İşte bu hayır odaklarının büyük gayretiyle Kandildeki PKK’lıya konuşturuyorlar. Onu gidip dinliyorlar ama bizim reisimizin konuşmasını Almanya’da dinlettirmiyorlar veya buna müsaade ettirmiyorlar. Şer güçlerin bir tek çabası var, bu ülkenin elindeki iradeye konmaktır. Hep irademizin üzerine kondular, ihtilaller yaptılar. Bunların önüne geçmenin bir tek yolu var, artık iradeyi milletin alması lazım. Millet diyecek ki benim seçtiğim, beni yönetecek. Kimse karışamaz diyecek. İnşallah 16 Nisan’da da nihai şeklini alacak. Ben buradan kardeşlerime soruyorum; 16 Nisan’da bu milletin geleceğine, bu ülkenin geleceğine, bu milletin var edilmesine, arı kovanlarına çomak sokanların çomağını kırmaya evet diyecek misiniz’’ dedi.
‘’AMACIMIZ İHTİŞAMLI BÜYÜK VE YENİ TÜRKİYE’Yİ KURMAKTIR’’
Recep Konuk Yeni Türkiye’nin kurulmasında 16 Nisan’ın milat olduğunu dile getirerek, ‘’Bizim mücadelemiz sizler içindir. Başka bir kaygımız olmaz. Bizim amacımız Karaman’ın zenginliğidir, ülkenin bekasıdır ve büyüyen gelişen o eski ihtişamlı büyük ve yeni Türkiye’yi kurmaktır. Bunu da inşallah hep birlikte kuracağız. Siyasi görüş ve düşüncesi ne olursa olsun hepsi bizim baş tacımızdır. Sakın A partili B partili olarak görmeyin. Karaman’da bize hiç kimse şunu söyleyemez. İşte iki tane vekil, siyasi sorumluluğu bizim üzerimizde. Bırakın bizi bizzat AK Parti’nin İl Başkanı burada ona da söylüyorum hiç kimse kapısında AK partilikten dolayı veya şu partilikten dolayı işlem görmemiştir. Onun esası Karamanlılıktır. Karamanlı herkes herkese sahip çıkmıştır. Bu anlayışla, bu bakışla da inşallah Nisanın 16’sının bereketli bir gün olarak geçireceğiz’’ dedi.
e-karaman.com
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol