15 Mart 2017 Çarşamba 09:47
Meclis Başkanı'ndan Hollanda'ya Ağır Tepki!

Hollanda’nın bakanları ülkeye almaması ile başlayan Türkiye- Hollanda krizi büyümeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman da yaşanan krizin ardından Hollanda’ya tepki gösterdi. Hollanda’nın Türk bakanlara göstermiş olduğu bu tavrı yanlış bulan Kahraman, yaşananların unutulmayacağını vurguladı. Hollanda’nın bu tavrının seçim ile alakalı olduğunu belirten İsmail Kahraman, Hollanda’nın yüz ölçümüne dikkat çekerek onlar bizim kürdan cebimiz diye konuştu. Kahraman, Konya’dan da küçük bir ülke olan Hollanda’ya gelişmemizi önleyemezsiniz çıkışında bulundu.

Hollanda ile çıkan krizin temelinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Kaya, Hollanda’ya yapacakları ziyaretleri gerçekleştirememiş ve engellenmişlerdi. Ak Parti ise bunun karşılığında Hollanda büyükelçisinin bir süre görevine dönmemesini istemiş ardından Büyükelçinin Türkiye’ye girişi yasaklanmıştı. Olayları asıl kızıştıran ise Hollanda’da yaşayan Türklerin protesto amacıyla konsolosluğa gelmeleri ardından Hollanda polisinin Türk vatandaşlarına müdahalesi oldu. Bakan Kaya’nın Başkonsolosluğa girişi engellenmiş ve Büyükelçimizin Konsolosluktan çıkışına izin verilmemişti. Bu yaşananların ardından Bakan Kaya Almanya’ya sınır dışı edildi.

Hollanda hükümeti ile Ak parti arasında yaşanan bu gerilim Türkiye’yi ve Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarını etkileyecek gibi görünüyor. Olayın ardından Hollandalı ve Alman turistler Türkiye’de yapacakları tatillerin rezervasyonlarını iptal etti. Turizmciler bu senede mağdur olacak gibi görünüyor. Ayrıca yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza da bu durumdan zarar göreceklerini düşünüyorlar.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol