“28 ŞUBAT SINIF ÇATIŞMASI”
Panelde konuşan TÜRGEV Genel Başkanı Arzu Akalın, 28 Şubat’ın bir sınıf çatışması olduğunu belirterek, “Muktedir olan bir sınıf vardı ve o sınıf dedi ki ‘Ben muktedirliğimi hiç kimseyle paylaşmam. Paylaşmaya tenezzül edildiği anda ben 28 Şubat gibi bir süreci başlatırım.’ Aslında toplumda belli bir kesim vardı ki onlar ayrıcalıklarını hiçbir şekilde ellerinden bırakmak istemiyorlardı. Aslında bu sınıflar arasında bir savaşın adıydı. Acaba bugün 28 Şubat tam olarak sona erdi mi. 28 Şubat’la birlikte en çok görünen yasak başörtüsü yasağıydı. Bugün başörtüsü yasağının tam anlamıyla kalktığını düşünmüyorum.” dedi.
“28 ŞUBAT MÜSLÜMANLARA AYAR VERME ÇALIŞMASI”
Panelde konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, “Sürekli asker eliyle ya da asker dışındaki güçlerin eliyle derin devlet dediğimiz veya derin güçler dediğimiz, görmediğimiz güçlerin eliyle sürekli ayara çekiliyoruz. Bu ayarlar 28 Şubat’ta Müslüman kadın üzerinden yapıldı. Kelime olarak irtica geriye dönmek demektir. İlerlemeyi istememek demektir. Geriye dönüş kavramı nasıl İslamiyet ile özdeşleşmişse Müslümanlar da yobaz gerici örümcek kafalı ilerlemeye yetisi olmayan kitle olarak addedilmiş. Bu kitleye ayar verilmek istendiğinde kullanılan kelime irtica her darbede aynı. Bir Müslüman’ın kendini tanımlarken ben Müslüman’ım benim doğumdan getirdiğim inanma özgürlüğüm var dini pratiklerimi yerine getiriyorum diyen siyasallaşan bir kitle belirdi. Bu kitleye nizam vermek gerekiyordu.” diye konuştu.
Program sonunda söz alan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmacılara teşekkür ederek panelin güzel bir program olduğunu söyledi. Başkan Türkmen, konuşmacılara plaket ve çiçek takdim etti.
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol