Her insan günün bazı anlarında kısa süreli unutkanlıklar yaşamaktadır. Bu genel olarak normal bir durumdur. Ancak unutkanlığını çok sık yaşanması ve günlük rutininizi etkileyecek bir boyuta gelmesi sizi bir hayli zora sokabilir. Çünkü unutkanlığın sonunda karşınıza çıkacak olan ciddi hastalık Alzheimer olacaktır. Alzheimer Hastalığının Belirtileri Nelerdir Bu hastalık sinsi bir hastalık olarak bilinmektedir.
İnsan gün içerisindeki unutmaları genel olarak normal tabir ettiği için hastalığın ne zaman geldiği ve ne zaman insanın beynine yerleştiği anlaşılamamaktadır. O yüzden birçok insan bu konuda kendi beynini ve davranışlarını belli bir yaştan sonra takip etmelidir. Belirtilerin bir kaçını dahi kendinizde görmeniz bu hastalığın ilerlemesini önleyecektir. Alzheimer hastalığı günlük olarak birçok şeyi unutmak ve gün içerisinde yapmanız gereken işleri yapmamanız gibi sonuçlar doğuran ciddi bir hastalıktır.
Alzheimer Hastalığı Belirtileri
Bu hastalığın birçok belirtisi bulunmaktadır. Bu belirtiler günlük yaşam içerisinde birçok şeyi unutmak örneğin insanların isimleri, yapılması gereken işler, gidilmesi gereken yerler gibi. Bir diğer belirti insanın yapması gereken gündelik işlerini aksatması ya da hiç yapmaması, hangi günde olduğunu ya da her zaman kullandıkları yolları hatırlayamamaları, hesap yapamayacak duruma gelmesi ve pratik düşünme becerisini kaybetmesi, insanları suçlamaya başlaması ve karakter özelliklerini kaybetmesi, sorumluluklardan kaçmak istemeleri, en basit görülen konularda dahi karar vermek onlara çok büyük bir iş gibi görünmesi bu insanların Alzheimer hastalığına yakalanmış olabilmelerini göstermektedir.
Hastalığın İlerlemesi
Bu hastalığın ilerlemesi nedeniyle ileriki dönemlerde hasta en yakınındaki insanları dahi tanımayacak duruma gelebilir. Çocuklarının isimlerini unutabilir ve hafızaları en yeni olayları değil de en eski olayları hatırlayabilirler. Bu yüzden bu hastalarla özel olarak ilgilenilmeli ve mutlaka yalnız bırakılmamalıdırlar.
e-karaman.com
Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol