Hasan Özen
Hasan Özen
03 Ocak 2019 Perşembe 13:48
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZLEME VE DEĞERLENDİRME SİSTEMİ HEYETİ SAKARYA’DA

İlk olarak Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdil, Valilik Şeref Defterini de imzaladı. İlimiz hakkında genel bilgiler alan Bakan Yardımcısı Erdil, daha sonra Vali Nayir ile birlikte İZDES projesi ile ilgili yürütülen çalışmaların da ele alındığı İl Koordinasyon Toplantısına katıldı.
 
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte, İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanlığı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Strateji Geliştirme Başkanı H. Kürşat Kırbıyık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Metin Selçuk, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Kadir Yılmaz, AFAD Daire Başkanı Mustafa Esin’in yer aldığı heyet, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Göç İdaresi Müdürü, İl AFAD Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü yer aldı.
 
Bakan Yardımcısı Erdil toplantıda, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun talimatıyla, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetime katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması amacıyla hayata geçirilen İZDES Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında ilgili kurum yetkililerinden bilgiler alırken, toplantının sonunda İlimize dair değerlendirmelerde bulunuldu.
 
Toplantının sonunda kısa bir açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sayın Bakan Yardımcımızın başkanlığında Bakanlıktan gelen bir heyetin İçişleri Bakanlığı özelinde yürütülen faaliyetlere ilişkin, Valilik birim amirlerinin de katılımıyla bir istişare toplantısı yapıldığını belirterek, gün içerisinde heyetin diğer ilgili paydaşlarla da değerlendirmeler yapacaklarını belirtti.
 
“HER TÜRLÜ DEĞERLENDİRMEYİ MERKEZE İLETECEĞİZ”
 
İçişleri Bakanlığı’nın vatandaşlarımıza ve kamuya sunduğu hizmetlerin kapasitesini, etkinlik ile verimliliğini izleme ve değerlendirme kapsamında Sakarya’da bulunduklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Erdil, “Bakanlık olarak en önemli hedeflerimiz arasında, taşradaki hizmet kapasitesini değerlendirmek ve güvenlik yönetimine ilişkin işlemler ile nüfus ve vatandaşlık, AFAD ve göç gibi hizmetlerimizin kapasitesini ölçümlemek yer almaktadır. Yine merkez ile taşra arasındaki iletişimin, iş birliğinin ve koordinasyonun sağlanması da en önemli hedeflerimiz arasındadır. Her İlimizde olduğu gibi bugün buradaki toplantılarımız ve ziyaretlerimiz çerçevesinde de, İl Müdürlerimizin ve vatandaşlarımızın değerlendirmelerini alıp merkeze taşıyacağız.
 
“HEDEF VE AMAÇLARIMIZA ULAŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
 
Bir başka önemli hedefimiz ve amacımız da, illerde oluşan güzel uygulamaları, örnekleri alıp onların yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini sağlamaktır. Bu kapsamda bir değerlendirme yaptığımızda, ölümlü trafik kazalarında yüzde 14 iyileşme gerçekleştiğini, uyuşturucu ile mücadelede çok yüksek bir materyal ve malzeme toplama kapasitesine ulaşıldığını, asayiş ile ilgili hizmetlerimizde hırsızlık, yolsuzlukla ilgili mücadelelerde ve mala karşı işlenen suçlarda yüzde 20’lere ulaşan iyileştirmeler olduğunu tespit ettik. Ancak bütün bu alanlarda daha etkin ve yoğun çalışmalara ihtiyaç olduğunu ve özellikle uyuşturucu ile ilgili mücadelede arzın kontrol altına alınması ile birlikte, eğitim ve caydırıcı çalışmaları arttırarak desteklemek gerektiğini düşünüyoruz.
 
“SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN İSTİŞARE ETTİK”
 
Bununla birlikte Mart ayında yapılacak olan seçimlerle ilgili, seçim güvenliği ve bu dönemle birlikte asayiş ile huzurun sağlanması hususunda alınacak ilave tedbirleri, ayrıca seçim ortamını manipüle edecek provokasyonlara karşı alınması gereken önlemleri geniş bir şekilde tartıştık, konuştuk. Siyasal söylem ve siyasal dille ifade edilemeyecek, çalışamayacak grupların, algı yönetimi yaparak siyasal algımızı veya siyasi iradeyi manipüle etmeye yönelik küçük eylemlerini önleyici birtakım çalışmaların da, titizlikle yapılması konusunda istişare ettik" ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra Valilik binasındaki Açık Kapı birimini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdil ve beraberindeki heyet, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.
 
Öğleden sonra Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve Şehit Jandarma Teğmen Erdoğan Yeni’nin ailelerini ziyaret edip taziyelerini ileten Bakan Yardımcısı Erdil ve Vali Nayir, Şehitlerimizin kabri başında da dua ettiler.
 
İl Emniyet Müdürlüğüne uğrayarak İl Müdürü Fatih Kaya’dan bilgiler alan Bakan Yardımcısı Erdil, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne geçti. 112 Acil Çağrı Merkezi ile GAMER’in çalışmalarına dair yetkililerden bilgiler alan Bakan Yardımcısı Erdil, acil yardım çağrısı alındıktan sonra en kısa sürede olay mahalline ya da acil durumdaki kişiye ulaşabilmesini sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi sisteminin hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan’ı makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Erdil, son olarak İl Göç İdaresi Müdürlüğünde temaslarda bulunduktan sonra ilimizden ayrıldı.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol